Montgomeryplein square Montgomery (in 2004)

| Het Montgomeryplein.

Met Booba op de autoradio mengt Sammy Mahdi zich in de chaos van de Brusselse rotondes

AB
01/08/2023

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi koestert goede herinneringen aan zijn jeugd in Brussel. Nog steeds houdt hij van ‘de typisch Brusselse chaos’ op de rotondes van Meiser en Montgomery, zegt hij in de reeks 'Hemel en Hel' van Humo.

20220914 1812 MEER BRUZZ Sammy Mahdi

| CD&V-voorzitter Sammy Mahdi.

De rotondes van Meiser en Montgomery zijn plekken die veel Brusselaars liever mijden, maar ze zijn juist geliefd bij CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, zegt hij in de reeks 'Hemel & Hel' van weekblad Humo. Mahdi koestert goede herinneringen aan de ‘Brusselse chaos’, bevestigt hij aan BRUZZ.

Dat je in Brussel soms met vier op drie stroken rijdt, vraagt wat creativiteit, weet Mahdi. “Maar dat past bij het leven in een grote stad. Elkaar zien en aanvoelen, en zorgen dat iedereen er weer veilig afraakt.”

De politicus zegt dat hij vrienden heeft die effectief moeite hebben met de rotondes aan Meiser en Montgomery. “Ik ben ermee opgegroeid dus voor mij is het gewoon een deel van het leven. Het waren plekken waar ik zeker wekelijks kwam, dan voelt het minder bedreigend. Het is nostalgie.”

Gek op autorijden

Mahdi passeerde de plekken op weg naar school in Oudergem en ook als hij naar Molenbeek ging met zijn vader, die daar in de Heyvaertstraat bijkluste in de garage van een vriend. “Soms gingen we eerst samen naar Limburg of net over de grens, naar Nederland, om een auto te kopen. Dan moest ik hem volgen door het drukke verkeer als we met twee auto’s naar Molenbeek reden. Zo heb ik goed auto leren rijden.”

Nog altijd is Mahdi gek op autorijden. In zijn huidige functie als partijvoorzitter wordt hij doordeweeks door een chauffeur rondgereden, maar in het weekend kruipt Mahdi het liefst zelf achter het stuur. “Autorijden is iets dat ik nog altijd graag doe.”

Franse rap

Iets dat nooit is veranderd: de muziek die hij dan op zet. Als Mahdi nu in het weekend naar zijn ouders of vrienden in Brussel rijdt, luistert hij nog altijd graag naar Franstalige rap. “Vroeger was het 113, NTM of Sniper. En nu naar Booba of Youssoupha.”

Het is te zien hoelang de door Mahdi geliefde rotondes nog blijven bestaan. Er liggen plannen om de rotonde bij Meiser te vervangen door twee aparte kruispunten zodat de fietser en voetganger meer ruimte krijgt. Vorige maand vroeg Brussel Mobiliteit een vergunning aan voor de heraanleg, die in de lente van 2025 moet beginnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni