Met twee op de step voortaan verboden in Etterbeek

© PhotoNews

In Etterbeek riskeren stepgebruikers die met twee rijden vanaf nu een fikse boete op het grondgebied van de gemeente Etterbeek. Volgens de woordvoeder van verkeersinstituut Vias is deze maatregel problematisch: "Het verkeersreglement is geen gemeentelijke bevoegdheid", klinkt het.

Stepgebruikers denken in het vervolg best twee keer na vooraleer ze met z'n tweëen op een step kruipen. Vanaf nu loop je dan ook kans op een boete van 125 tot 250 euro op het grondgebied van de gemeente Etterbeek. "Te gevaarlijk", volgens burgemeester Vincent Dewolf (MR). "We willen die gevaarlijke gewoontes enerzijds verbieden, anderzijds ook sanctioneren".

Volgens het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid Vias is deze nieuwe maatregel ongegrond. "Dit soort materie is helemaal niet de bevoegdheid van gemeenten", zegt woordvoerder Benoît Godart aan BX1. "Als Etterbeek zo'n maatregel neemt, dan zou een andere gemeente net zo goed iets anders kunnen verbieden. Dat is niet legaal, verkeer is een federale materie."

Dewolf verdedigt zich door te stellen dat het om een gemeentelijke administratieve sanctie, de zogenaamde GAS-boete, gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?