Metro Centraal Station krijgt beurt

© Studiebureau W.J. and M.C. Van Campenhout

Het metrogedeelte van het Centraal Station wordt waarschijnlijk volgend jaar grondig gemoderniseerd. De perrons worden breder en er komt betere verlichting. "Het moet gezelliger worden."

Na het stationsgebouw zelf, de Hortagalerij en de beruchte metrogang is het binnenkort de beurt aan het metrogedeelte van het Centraal Station om een opfrisbeurt te krijgen. Dat bericht Le Soir en wordt bevestigd door Brussel Mobiliteit. De Gewestadministratie diende in januari een vergunningsaanvraag in voor de renovatie.

"Tijdens de spitsuren is het een van de drukste metrostations van Brussel", zegt woordvoerster Inge Paemen aan FM Brussel. "Het doet echter nogal somber en industrieel aan. We willen het gezelliger maken met onder meer warmere verlichting."

De toegangen tot het station worden herbekeken om natuurlijk licht binnen te laten. Ook de lokettenzaal en de gangen worden heringericht om de oriƫntatie van de reizigers te verbeteren. De technische ruimtes worden verplaatst om de perrons te kunnen verbreden. Enkele akoestische ingrepen moeten de lawaaihinder van de metrostellen beperken.

Vanaf 13 maart tot 11 april liggen de plannen ter inzage bij de Stad Brussel. Na de paasvakantie volgt dan een overlegcommissie. Afhankelijk van wanneer de bouwvergunning wordt afgeleverd, kunnen de werken ongeveer over een jaar starten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?