Constantin Meunierplein

Meunierwijk: Buurtcomité haalt slag thuis

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
09/04/2014

Twee bouwprojecten die in de Meunierwijk in Vorst op protest van buurtbewoners stootten, hebben na de overlegcommissie een negatief advies van de gemeente gekregen. Daarmee haalt het buurtcomité Meunier zijn slag thuis.

Het gaat over twee verbouwingsprojecten. In de Meyerbeerstraat zou een eengezinswoning uitgebreid worden tot een appartementencomplex voor vijftien gezinnen. Een ander project op het Meunierplein, op de hoek met de Molièrelaan, zou met twee verdiepingen verhoogd worden.

De uitbreidingsplannen zouden voor een verhoogde densiteit zorgen, wat de buurt niet aankan. Bovendien zou voor het project in de Meyerbeerstraat een waardevolle achtertuin moeten sneuvelen. De architecturale waarde van beide verbouwingen was volgens het buurtcomité ook van bedenkelijke aard en vloekte met het art-decokarakter van de wijk.

Eind vorige maand bracht wijkcomité Meunier zijn grieven over bij de overlegcommissie. De gemeente heeft de argumentatie gevolgd en keurt daarmee beide projecten af. De buurtbewoners reageren opgelucht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni