Microbrouwerij No Science lanceert eerste bier

Brussel is een ambachtelijk bier rijker. Vrijdag stelt de Brusselse brouwerij No Science haar pale ale 'Le Noisy' voor aan professionals uit het vak.

Brouwers Maxime Dumay en Manu Mengoni presenteren het bier dinsdagavond aan het grote publiek bij bierwinkel Malt Attacks in Sint-Gillis. Vanaf die avond is het ook op de tap verkrijgbaar in Moeder Lambic. 

Ze trokken begin september in hun brouwerij bij Greenbizz op het terrein van Thurn & Taxis. Nu is hun eerste bier een feit. Le Noisy is een aromatische pale ale, met een bittere toets. Enkele vaste afnemers van hun bier zijn zijn cafés en restaurants in Sint-Gillis zoals café La Biche, restaurant Les 3 Frères en Café des Spores. 

De twee enfants terribles van het brouwersvak ("de brouwerij heet 'No Science' omdat we geen wetenschappelijke kennis van brouwen hebben") maken binnenkort ook een lichter bier, de Psycho en een donker bier met geroosterde smaak, de Heavy Porter.

Naast No Science zijn er de laatste jaren nog een aantal ambachtelijke brouwerijen bijgekomen in Brussel, zoals Stoemelings, Brussels Beer Project en Beerstorming. Lees hier hoe bier hip werd in Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?