Middenveld betoogt zondag tegen geweld tegen vrouwen

© PhotoNews
| "Stop geweld tegen vrouwen!"

Zondag vindt een nationale feministische betoging plaats voor het Justitiepaleis. “De discours zijn unaniem in het veroordelen van geweld tegen vrouwen, maar er volgen geen acties.”

Tientallen organisaties, waaronder 11.11.11, Collectif des Femmes en Gams, steunen de oproep om zondag om 13.30 uur te betogen op het Poelaertplein, voor het Justitiepaleis. Elders in de wereld zullen gelijkaardige betogingen plaatsvinden “om een sterkere, massieve en consistente inzet van overheden wat de bestrijding van geweld tegen vrouwen betreft te eisen", aldus de organisatoren.

Vorig jaar vond in Brussel een vrouwenbetoging plaats die meer dan 3000 personen op de been bracht. De organisatoren hopen dit jaar nog meer mensen te mobiliseren. “De publieke opinie is zich momenteel meer bewust van de omvang en de impact van de verschillende vormen van machistisch geweld”, klinkt het in een persbericht.

De organisatoren, verenigd in de koepelorganisatie Mirabal, eisen een krachtiger politiek signaal tegen geweld tegen vrouwen. “De discours zijn unaniem in het veroordelen van geweld tegen vrouwen, maar er volgen geen acties."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?