Migrant die onder Flixbus stierf krijgt afscheidsplechtigheid in Brussel

© Arthur Kamminga via Twitter.
| De Guineese migrant kwam om nadat hij zich aan het Noordstation onder een Flixbus verstopt had.

Amalou Ourez, de Guineese migrant die op 19 juni verpletterd werd onder een Flixbus, wordt dinsdag begraven op het kerkhof van Sint-Agatha-Berchem. De vzw’s Straatdoden en Vriendschap Zonder Grenzen organiseren de plechtigheid samen. "We willen hem een waardig afscheid geven."

De jongeman van twintig had zich verstopt boven de achterwielen van de bus, toen hij opgemerkt werd door een chauffeur van een andere wagen. Toen de bus vertraagde, raakte Ourez geklemd tussen het hydraulisch remsysteem van de bus en stierf hij.

Twee vzw’s slaan nu de handen in elkaar voor een humane afscheidsplechtigheid. De vzw Straatdoden financiert de begrafenis en vzw Vriendschap Zonder Grenzen zorgde voor muzikanten en kunstenaars.

'Geen familieleden gevonden'

"We zullen Amalou begraven in het gezelschap van vrijwilligers en een aantal van zijn landgenoten, want we hebben helaas geen familieleden gevonden van Amalou", zegt Riet Dhondt van Vriendschap Zonder Grenzen. "We willen hem op deze manier toch een waardig en humaan afscheid geven."

Tijdens de begrafenis zullen andere Guineeërs gedichten voordragen. Verschillende Belgische en Afrikaanse muzikanten zingen liederen. De pastoor van de Begijnhofkerk, Daniël Alliet, en een imam uit Guinee leiden de plechtigheid samen. De begrafenis vindt plaats om 13:00 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?