Mini-cannabisplantage ontdekt door geurhinder op speelplaats

© Diego Charlón Sánchez
| Cannabisplant (Archiefbeeld)

In de Bernierstraat in Sint-Gillis heeft de politie vrijdagmiddag een mini-cannabisplantage ontdekt. Dat gebeurde na klachten over geurhinder op een speelplaats van de Sint-Gillisschool.

De leerkrachten en directie van de Nederlandstalige Sint-Gillisschool klaagden al enkele dagen over geurhinder op de speelplaats. “Wij dachten dat er iets aan het rotten was”, vertelt Martine Abeloos van het schoolbestuur.

Toen de politie vrijdagmiddag poolshoogte kwam nemen, ontdekte die een mini-cannabisplantage in de kelder van een aanpalende woning in de Fernand Bernierstraat. “We hebben daar een kleine installatie en een zestal plantjes ontdekt”, aldus de woordvoerster van de politiezone Zuid Dorothée Cattrysse. De bewoners van het huis werden verhoord.

Een deel van die installatie zou vanop de speelplaats van de school te zien zijn geweest. “Zo konden wij een afvoerbuis zien die uit de kelder kwam”, zegt Abeloos nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?