21 juni 2023: minister voor Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) en premier Alexander De Croo (Open VLD) tijdens de Commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen over de afgifte van visa in het kader van de Brussels Uban Summit

| Minister voor Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) en premier Alexander De Croo (Open VLD).

Ministers Lahbib en De Croo betuigen hun steun na aardbeving in Marokko

© Belga
09/09/2023
Updated: 09/09/2023 10.31u

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en eerste minister Alexander De Croo hebben zaterdag op X (vroeger Twitter) hun steun betuigd aan de getroffenen van de aardbeving in Marokko. De krachtige aardbeving die het land afgelopen nacht trof, heeft volgens de recentste balans 632 doden en 329 gewonden geëist.

"Onze gedachten zijn bij het Marokkaanse volk na de aardbeving van gisteravond. De banden die België en Marokko verenigen, worden nog sterker in tijden van beproeving. We staan klaar om te helpen", schrijft Lahbib.

"Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families na de aardbeving in Marokko, die zoveel levens heeft geëist. Ik betuig mijn oprecht medeleven aan de Marokkaanse regering en bevolking. België staat schouder aan schouder met Marokko in deze moeilijke periode", laat de premier weten.

Brusselse steunbetuigingen

Ook Brusselse politici reageren op de verschrikkelijke natuurramp via sociale media. Zo betuigt minister-president Rudi Vervoort namens de Brusselse regering zijn medeleven en solidariteit met de slachtoffers en hun families. “Al mijn steun aan het Marokkaanse volk dat getroffen is door deze zware aardbeving,” klinkt het.

Rachid Madrane (PS), Brussels parlementsvoorzitter met een Marokkaanse achtergrond, is op zijn beurt “geschokt door de dodelijke en verwoestende aardbeving. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families, daar en hier,’ zegt hij op X.

Ook vanuit de Ecolo-hoek komen er enkele steunbetuigingen voor het Marokkaanse volk. Co-voorzitter Rajae Maouane en federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi zitten met hun gedachten bij de nabestaanden, na de “verschrikkelijke beelden van deze nacht”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni