Mis van Jette niet langer online

Pastoor Dirk Vannetelbosch

De misviering in de Sint-Pieterskerk van Jette was vorige week nog live te volgen op BRUZZ, maar dat zal deze zondag niet langer het geval zijn. De kerk organiseert een eigen nationaal programma en pastoors zullen daarom niet meer zelf streamen.

“Uit loyaliteit en om in overeenstemming te blijven met de richtlijnen van de bisschoppen zullen we vanaf zondag geen eucharistievieringen meer streamen,” schreef pastoor Dirk Vannetelbosch op sociale media.

“We werken wel verder aan vaste camera’s om de zieken en bejaarden die moeilijk het huis uit kunnen te laten meebidden en -vieren met hun plaatselijke geloofsgemeenschap.”

De Goede Week

De bisdommen hebben besloten om zelf een nationaal aanbod te voorzien: ““Om de twee weken wordt er al een mis uitgezonden op de VRT”, zegt Geert De Kerpel van de Belgische bisschoppenconferentie aan Het Laatste Nieuws. “Met de coronacrisis hebben we besloten om tijdens de andere weken zelf een aanbod te voorzien. Daarom hebben we aan alle pastoors gevraagd om niet meer zelf uit te zenden. Op 19 april zendt VRT trouwens een mis uit vanuit de kerk van Jette.”

Voor De Goede Week voorzien de Nederlandstalige bisdommen uitzendingen van de belangrijkste missen via kerknet.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?