Moeder en drie kinderen bevangen door CO in Anderlecht

De Brusselse brandweer De Brusselse brandweer
© Belgaimage
| De Brusselse brandweer
© Belgaimage
| De Brusselse brandweer

In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn donderdagavond een moeder en haar drie kinderen bevangen geraakt door koolstofmonoxide. Dat meldt de Brusselse brandweer. De intoxicatie werd veroorzaakt door de rook van een barbecue die op het terras van de flat stond.

De hulpdiensten werden omstreeks 20.15 uur opgeroepen voor vier mensen die zich onwel voelden in een flat in de Georges Moreaustraat. "Toen de oproeper melding maakte van een barbecue, begreep de operator van de noodcentrale meteen dat het om een CO-intoxicatie ging", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

"Meteen werden de nodige middelen ter plaatse gestuurd. Het bleek te gaan om een moeder en haar drie kinderen van 8, 11, en 14 jaar oud. Alle drie werden ze overgebracht naar het ziekenhuis maar geen van hen verkeerde in levensgevaar."

De barbecue stond opgesteld op het terras van de flat, maar omdat het raam openstond, konden de verbrandingsgassen de woning binnendringen, aldus nog de brandweerwoordvoerder. Die wijst er nogmaals op dat barbecues of vuurkorven niet binnenshuis mogen gebruikt worden.

"Dat geldt ook voor waterpijpen", zegt Derieuw. "Als meerdere mensen die gebruiken in een niet-verluchte ruimte, riskeren ze allemaal het slachtoffer te worden van een CO-vergiftiging."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?