Brusselse brandweer maakt spaghetti voor Brussel Helpt: 'Koken vaak voor elkaar'

22/11/2022

Zaterdag vindt de spaghettislag plaats voor Brussel Helpt en ook de Brusselse brandweer neemt deel aan de actie: "Er zitten enkele hele goeie koks tussen de troepen", vertelt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw enthousiast.

De Brusselse brandweer verkoopt 100 porties spaghetti en die zijn zo goed als allemaal verkocht. "De spaghetti wordt gemaakt door de brandweermannen van wacht, die geregeled ook voor elkaar eten maken. Er zitten enkele goeie koks tussen", weet Derieuw.

Ook is het volgens Derieuw het ideale moment om eens langs te gaan in een kazerne: "Normaal kom je er niet zo snel, maar dat kan nu dus wel. Je kan de brandweermannen ook vragen stellen over hun job, misschien ontdekken jongeren wel hun roeping."

Volgens Derieuw moet er inderdaad nog gewerkt worden aan rolstoeltoegankelijkheid in Brussel: "Wij merken dat ook bij evacuaties van personen met een rolstoel: dat is niet overal even evident."

Brussel Helpt: 2022

Brussel Helpt steunt dit jaar Kinumai. Deze organisatie werd opgericht eind 2020 en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni