Het schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek heeft dinsdag het Loubna Lafquiri-plein ingehuldigd. Het plein is genoemd naar een moslima uit die Brusselse gemeente die omkwam bij de aanslag van 22 maart 2016 in het metrostation van Maalbeek. Ook de ambassadeur van Marokko woonde de plechtigheid bij.

Loubna was de vrouw van Mohamed El Bachiri die het boek "Een jihad van liefde" schreef na de aanslagen van 2016. De kinderen van de Al Ghazali-school in Etterbeek, waar Loubna les gaf, zongen liedjes ter ere van hun overleden lerares.

'Plaats van vrede en liefde'

"Loubna was alles wat de terroristen verfoeiden, een moderne moslima die samen met haar Mohamed plannen maakte voor de toekomst", zei burgemeester Françoise Schepmans (MR). "Wij zullen niet toegeven aan de haat die de terroristen wilden binnenbrengen in onze gemeenschap."

De ambassadeur van Marokko pleitte voor openheid en solidariteit en vroeg de Marokkaanse gemeenschap om op te komen voor vrede en tegen fanatisme en haat. De moeder van Loubna zei te hopen dat dit plein een plaats van samenkomst, vrede en liefde zou worden. Mohamed El Bachiri las ten slotte fragmenten voor uit zijn boek "Een jihad van liefde".

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Aanslagen Brussel 2016 , Mohamed El Bachiri , aanslagen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni