Molenbeek plaatst 120 camera's tegen april

EVC
© brusselnieuws.be
27/01/2015

De gemeente Molenbeek gaat tegen de lente over 120 bewakingscamera's beschikken, waarvan 40 zogenaamde intelligente camera's. Ze vervangen de huidige 60 camera's.

De gemeente Molenbeek gaat de camerabewaking uitbreiden. Eerst en vooral worden de bestaande 60 camera's vervangen. In april komen er 120 nieuwe camera's in de plaats.

Daarvan zijn er 40 zogenaamde intelligente camera's. Dat betekent dat de software in de camera's bepaalde ongewenste situaties herkennen: een agressie bijvoorbeeld, of het deponeren van sluikafval.

Wanneer er een misdrijf of een verkeersovertreding gebeurt, straalt de camera onmiddellijk de beelden door naar het politiekantoor, die live kan meevolgen. Gedaan dus met beelden opvragen en bekijken achteraf.

Bij de 120 zitten er ook vijf mobiele camera's, die worden ingezet in de strijd tegen sluikstorten.

De gemeente investeert 1,25 miljoen euro in de aankoop en de plaatsing van de camera's. Het Gewest geeft daarbovenop 350.000 euro subsidies, omdat het om een zogenaamd pilootproject gaat.

"Het gaat vooral om een instrument voor de preventie van misdrijven", zegt burgemeester Françoise Schepmans (MR) die de maatregel dinsdag aankondigde. Er komen zeker camera's aan de Ninoofsepoort en in de Vandenpeereboomstraat, waar het probleem van sluikstorten nijpend is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni