Molenbeeks gemeenteraadslid Ann Gilles-Goris zetelt voortaan als onafhankelijke

© Facebook
| Ann Gilles-Goris

Gemeenteraadslid Ann Gilles-Goris verlaat cdH en zal vanaf de volgende gemeenteraad als onafhankelijke zetelen. De reden van haar vertrek wil ze niet uit de doeken doen. Dat weet La Capitale.

“Ik had de beslissing al een paar maanden geleden genomen,” vertelt Gilles-Goris in La Capitale. “Ik doe even een stap terug van elke politieke overtuiging. Als onafhankelijke blijf ik Molenbeek natuurlijk wel dienen met het oog op het welzijn van de buurt.”

Een opvallende beslissing is het wel, want Gilles-Goris was eerder al acht jaar lang schepen voor cdH, en zetelde sinds de verkiezingen van oktober 2018 in de oppositie als gemeenteraadslid voor de partij. Sinds 2018 telde de Molenbeekse gemeenteraad maar drie verkozenen, nu blijven er slechts twee over: fractieleider Ahmed El Khannouss en Hassan Ouassari.

“Als schepen heeft Ann veel betekend voor Molenbeek,” vertelt Khannouss nog in La Capitale. "Ze ontwikkelde verder ook tal van kwaliteitsvolle projecten. Ik ben haar dan ook dankbaar voor alles wat ze gedaan heeft. Ze heeft beroepsverplichtingen en kan geen lid meer zijn van de partij. Ik respecteer haar keuze.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?