20181121 FLITS Jef Van Damme BRUZZ ACTUA 1639

| Jef Van Damme.

Molenbeeks schepen Van Damme reageert op klachten VRT-journalist

TRO
© BRUZZ
07/06/2019

Jef Van Damme (SP.A), een van de Vlaamse schepenen in Molenbeek, heeft gereageerd op de open aanklacht tegen de vuilheid en onveiligheid van VRT-journalist Riadh Bahri in zijn gemeente. Hij wijst naar de geringe budgetten.

Riadh Bahri klaagde afgelopen week onder meer over de hoeveelheid afval die hij op straat in Molenbeek aantreft en over het feit dat hij er niet hand in hand met zijn vriend over straat kan. De VRT-journalist, die vijf jaar geleden samen met zijn vriend een woning in Molenbeek kocht, zegt dat hij overweegt te vertrekken, als er niet snel zaken veranderen.

Voor Molenbeeks schepen Jef Van Damme, bevoegd voor onder meer Openbare Werken en Gemeentelijke Eigendommen, reden voor een reactie. Op zijn Facebook-pagina geeft hij toe dat Bahri op veel punten gelijk heeft: "Net als vele anderen dreigt u ermee te stemmen met de voeten. Begrijpelijk en jammer."

'Hartverscheurende keuzes'

Dat Bahri de gemeente viseert, vindt Van Damme echter niet geheel terecht. "Ik wil me niet wegsteken achter de ingewikkelde Brusselse beleidsstructuur en de minder positieve effecten van globalisering die op onze luttele 4 vierkante kilometer landen. Wel wil ik een kanttekening plaatsen bij de kracht van de gemeente om de door u terecht aangehaalde problemen op te lossen."

Van Damme klaagt vooral over een gebrek aan budget om onder meer de politie-aanwezigheid op te voeren. "Het federale budget voor de Molenbeekse politie is de afgelopen dertig jaar met geen enkele euro verhoogd. (...) Of we werven een wijkagent aan die op straat loopt om mensen te aan te spreken als ze sluikstorten of homo's lastigvallen. Of we kiezen voor een agent in de interventiebrigade die ervoor zorgt dat zware criminelen uit het drugsmilieu worden aangepakt. Dat zijn verscheurende keuzes, want eigenlijk heeft Molenbeek beide broodnodig."

De schepen wijst erop dat dat soort keuzes ook voor andere beleidsdomeinen gemaakt moeten worden. Toch besluit hij positief, met de belofte iets te doen aan de problemen die Bahri aankaart. "Hopelijk woont u binnen een jaar nog steeds bij mij om de hoek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Politiek , Openbare Netheid , Netheid , Jef Van Damme , Riadh Bahri

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni