Grote Moskee Brussel

Moslimexecutieve countert aantijgingen over vrijdaggebed in Grote Moskee

© Belga
12/04/2019

Het vrijdaggebed van vorige week in de Grote Moskee in Brussel werd "in het Frans en het Arabisch" uitgesproken "door twee imams die enkel betaald werden door de overheidsdienst Justitie". Dat zegt de Moslimexecutieve in een reactie op de kritiek dat het vrijdaggebed enkel in het Arabisch zou gebeurd zijn door een imam die betaald werd door het Saoedische ministerie van Islamitische Zaken.

De Grote Moskee in Brussel is sinds eind vorige maand tijdelijk in handen van de Moslimexecutieve. De parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart had aanbevolen het beheer van die belangrijke moskee weg te halen bij het Islamitisch en Cultureel Centrum van België (ICCB). Dat zou te dicht staan bij Saoedi-Arabië en het salafisme in ons land promoten.

Maar volgens imam Nordine Taouil werd tijdens het eerste vrijdaggebed onder de nieuwe leiding van de Moslimexecutieve enkel in het Arabisch gepreekt door een imam die betaald werd door het Saoedische ministerie van Islamistische Zaken.

Die informatie is "onjuist", reageert de Moslimexecutieve. Volgens de Moslimexecutieve worden de aangestelde imams "exclusief betaald door de overheidsdienst Justitie" en beheersen ze ook allemaal minstens één van de landstalen of volgen ze daarvoor een opleiding.

Wat het vrijdaggebed van 5 april betreft: dat werd volgens de Moslimexecutieve "in het Frans en het Arabisch" uitgesproken door twee imams van erkende moskeeën.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Moslimexecutieve , Grote Moskee , vrijdaggebed , Frans , arabisch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni