Grote Moskee van Brussel Islamitische wereldliga Islamitisch en cultureel centrum van België

| De Grote Moskee van Brussel.

Moslimexecutieve kondigt vernieuwingsproject aan

© Belga
29/01/2022

Het Executief van de Moslims van België heeft vrijdag unaniem een vernieuwingsproject goedgekeurd. Een nieuw Organisatiecomité zal zo snel mogelijk de verkiezing van de toekomstige leden en instanties van de islamitische eredienst organiseren.

Het vernieuwingsproject is gebaseerd op de aanbevelingen van het interne evaluatieverslag dat de Moslimexecutieve in juni 2020 had opgesteld. Begin vorig jaar bleek uit die evaluatie dat de organisatie kampt met structurele problemen.

Het EMB zal het vernieuwingsproject binnenkort in zijn geheel, ter informatie, aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne overhandigen. De minister riep zelf ook op tot een vernieuwing van de organen van de Moslimexecutieve, omdat die zich zou laten beïnvloeden door landen als Marokko en Turkije.

Ook binnen de Moslimexecutieve zijn er spanningen. In september vorig jaar vroegen leden nog om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen om het democratische en transparante beheer van het college van de Moslimexecutieve te herstellen. Dat verzoek werd in december door de rechtbank afgewezen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni