MR wil gratis lockers voor daklozen

© Samusocial
| Samusocial helpt daklozen op straat.

Daklozen moeten voor de Franstalige liberalen 100 lockers ter beschikking krijgen om hun spullen gratis in alle veiligheid te kunnen steken. Het systeem bestaat al in Luik en Aat. Ook in Anderlecht gebruikt daklozenorganisatie DoucheFlux zulke lockers.

De lockers, casiers solidaires in het Frans, moeten volgens de MR her en der in de stad geplaatst worden. "Daklozen moeten voortdurend vrezen dat hun weinige spullen niet gestolen worden of verloren raken. Die situatie is onaanvaardbaar," zegt MR-parlementslid David Weytsman in de krant La Capitale. Hij stelt voor om de lockers te plaatsen op plekken die makkelijk bereikbaar zijn zoals parken, trein- of metrostations.

Weytsman haalt de mosterd uit Frankrijk. Daar heeft de Emmaüs-beweging een groot aantal lockers geopend voor daklozen, die er voor zes maanden eentje kunnen gebruiken. Na die zes maanden volgt dan een evaluatie en een mogelijke hernieuwing.

Ook in Aat en Luik bestaat het systeem en in Anderlecht stelt de daklozenorganisatie DoucheFlux ook lockers ter beschikking van daklozen. In Anderlecht zijn de bewaarkastjes evenwel niet gratis. In geen tijd raakten de 240 lockers verhuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?