Museum, ijsbaan of speeltuin: geen reden tot wanhoop voor ouders met jonge kinderen

Winterpret 2019_ijspiste_schaatsen_schaatsbaan
© Photonews
| De ijspiste aan het De Brouckèreplein.
© Photonews
| De ijspiste aan het De Brouckèreplein.

Na het laatste Overlegcomité lijkt het of het een saaie kerstvakantie wordt voor de kroost. Zo wordt naar de film gaan of een subtropisch zwembad bezoeken niet meer mogelijk. Wij zochten uit wat er toch nog te doen valt deze kerstvakantie in Brussel.

Het Overlegcomité besliste woensdag dat bioscopen, het theater, concertzalen en subtropische zwembaden moesten sluiten. Ook naar een binnenspeeltuin gaan kan niet meer, en intussen werd ook beslist de kerstmarkt grotendeels op te doeken. Toch zijn er nog heel wat mogelijkheden.

'Gewone’ zwembaden mogen bijvoorbeeld wel openblijven. Met kinderen kan je terecht in zwembaden zoals Espadon in Etterbeek, het zwembad van Laken of Triton in Evere.

speeltuin Rood Klooster
© Facebook Alain Maron
| De speeltuin in het Rood Klooster.

Gratis musea

De kerstvakantie is ook een ideaal moment om een museum te bezoeken. De stad Brussel heeft bovendien besloten om haar musea gratis toegankelijk te maken tijdens de kerstvakantie. Het gaat om het Museum van de Stad Brussel (Koningshuis), GardeRobe MannekenPis, het Mode- en Kantmuseum, het Rioolmuseum en de Centrale voor hedendaagse kunst. Andere musea toegankelijk voor kinderen zijn onder meer het Museum voor natuurwetenschappen, Train World (met de expo Orient-Express) en het Kindermuseum.

Ook de speeltuinen blijven open. Al zal je daarvoor zeker naar buiten moeten, want de binnenspeeltuinen blijven dicht. Grote speeltuinen bevinden zich bijvoorbeeld in het Jetse Koning Boudewijnpark, in het Woluwse Georges Henripark, of in het Rood Klooster. Op BRUZZKet vind je nog meer speeltuinen.

Schaatsen

Shoppen blijft eveneens mogelijk. Dat mag maximaal met twee, maar minderjarigen uit hetzelfde gezin worden daar niet bij gerekend. Wie gaat shoppen in Docks Brussel kan er tegelijkertijd ook een bezoek aan de schaatsbaan mee combineren. Om te schaatsen kan je ook terecht bij Poseidon in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de kerstmarkt op het Brouckèreplein en aan het Verzetsplein in Anderlecht.

Een echte dierentuin kent Brussel helaas al jaren niet meer, maar een kinderboerderij is er wel. Die aan het Maximiliaanpark is bijvoorbeeld open tijdens de kerstvakantie. Ten slotte blijven ook pretparken open. Een bezoekje aan Mini-Europa behoort dus nog tot een van de mogelijkheden.

Ook BRUZZKet heeft allerlei tips voor kinderen om er deze kerstvakantie op uit te trekken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?