Museum van de Belgische Brouwers ook komende 30 jaar nog op Grote Markt

© Ivan Put

Het Museum van de Belgische Brouwers vindt ook de volgende 30 jaar onderdak in zijn gebouw op de Brusselse Grote Markt. De Brusselse gemeenteraad keurde de nieuwe huurovereenkomst met vzw Belgian Brewers goed, al stelde de oppositie wel vragen bij de lange duur en de huurprijs.

Oppositieleden Christian Ceux (CDH) en Johan Van den Driessche (N-VA) stelden zich vragen bij de lange duur van de huurovereenkomst. "Niet meer van deze tijd. Zeker voor zo een strategische plaats", vindt Van den Driessche.

De te indexeren huurprijs van 8.000 euro deed dan weer wenkbrauwen fronsen bij CDH. "We sluiten een overeenkomst van 30 jaar zonder te weten hoe het gaat evolueren. Ik zou graag willen dat de huur elke 10 jaar herbekeken wordt. Daar wil ik wel mee akkoord gaan", aldus Ceux.

Bevoegd schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS) kon zich vinden in die redenering en beloofde het punt in het huurcontract op te nemen.
De nieuwe huurovereenkomst voorziet wel dat de huurders, vzw Belgian Brewers, het interieur van het gebouw en de zaal die ze gebruiken zullen renoveren. Dat moet zo'n 300.000 euro kosten en verklaart ook enigszins de lange duur van het huurcontract.

De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 januari 2019 en loopt af op 21 december 2048.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?