Museum voor Natuurwetenschappen pakt uit met enkele nieuwigheden

© Belga
17/03/2021

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel heeft drie nieuwigheden voor jong en oud voorgesteld. Dankzij een audiogids met Tine Embrechts, twee ontdekruimtes voor 6- tot 12-jarigen in de Galerij Levende Planeet en online liveanimatie van Studio Dino voor scholen wordt een bezoek nog uitgebreider en leerrijker.

De indrukwekkende Galerij Levende Planeet met haar 850 opgezette dieren heeft er twee troeven bij: het Tetrapodium en het Arthropodium. In een eerste ruimte leren jong en oud heel wat bij over de viervoeters, want "tetra" betekent "vier" in het Grieks en"pous" betekent "voet".

Dankzij opgezette skeletten en interactieve oplichtende dierenlichamen wordt meteen duidelijk wat de viervoeters dankzij hun ledematen gemeen hebben met elkaar en met de mens. De vleermuizen, de naar het water geëvolueerde walvissen en de slangen zorgen enkele bijzondere verrassingen.

Het Arthropodium legt de focus op een onderbelicht deel van ons dierenrijk: de geleedpotigen. Hier worden vier groepen onderscheiden met de hexapoden of insecten, de kreeftachtigen, de spinachtigen en de veelpotigen. Er zijn zelfs levende voorbeelden. Maar je leert er ook hoe de mijt bijvoorbeeld profiteert van de mestkever als transportmiddel.

Tine Embrechts vertelt over dinogeheimen

Wie eerst door de Galerij van de Dinosauriërs wandelt, krijgt dankzij de audiotoer/podcast 'Be My Guide' de vertelstem van Tine Embrechts in de oren. Zij onthult in 20 minuten alle geheimen van de dino's, van hun beginjaren als slanke tweevoeters tot de fatale meteorietinslag.

Tot slot heeft het Museum voor Natuurwetenschappen een nieuwe Studio Dino gebouwd. Vanuit de studio kunnen ze live in een schoolklas een verbinding opzetten met een interactief en digitaal onderwijsaanbod met presentaties, filmpjes en echte fossielen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni