N-VA: 'Benoeming Goldstein is oude politieke cultuur'

© N-VA

N-VA is niet te spreken over de plannen om Yves Goldstein nu ook formeel te benoemen tot topman van het toekomstige museum in de Citroëngarage.

Donderdag ging CDH dwarsliggen in de Brusselse regering over het dossier van het toekomstige museum voor hedendaagse en moderne kunst in de Citroëngarage. Met name de oprichting van de stichting - met Yves Goldstein aan het hoofd - zou daarbij een probleem vormen voor de partij.

Goldstein is voormalig kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort (PS). Formeel zou die benoeming nog niet op tafel gelegen hebben. In de praktijk vormde de toekomstige positie van Goldstein wel de knoop in de discussie, verneemt onze redactie. 

N-VA is niet te spreken over de gang van zaken. “Het is blijkbaar nog niet doorgedrongen bij de Brusselse ministers dat de tijd van 'postjes' uitdelen voorbij zou moeten zijn", laat Brussels parlementslid Cieltje Van Achter weten. "Al meermaals heb ik minister-president Rudi Vervoort gevraagd in het parlement hoe de procedure voor de aanstelling van de heer Goldstein voor het Citroënmuseum is verlopen (op 19 oktober 2016 en op 19 april 2017). Maar die vragen bleven altijd onbeantwoord."

"Het voordragen van Goldstein als museumdirecteur is een verderzetting van de oude politieke cultuur", aldus nog Van Achter. "Een politiek van ons kent ons. Tot op vandaag weten we niet op basis van welke soort screening en criteria deze man is uitgekozen. Waar was de vacature ?”

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?