CDH ligt dwars over Goldstein als topman Citroënmuseum

CDH heeft tijdens de ministerraad op donderdag de benoeming van Yves Goldstein (PS) als topman van het Citroënmuseum geweigerd. Dat zegt de oppositiepartij MR en wordt door de minister-president bevestigd aan onze redactie.

Tot voor kort leek er geen twijfel over te bestaan dat Yves Goldstein, voormalig kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort (PS), topman zou worden van het nieuwe museum aan de Saincteletteplein. CDH heeft daar nu toch een stokje voor gestoken.

De blokkering is opvallend. CDH had na de demarche van voorzitter Lutgen gezegd dat de partij zich in Brussel loyaal zou opstellen in de regering. CDH wil met de zet mogelijk een politiek statement maken en zich toch distantiëren van het beleid van de PS. Goldstein komt namelijk uit de PS-familie en kwam bovendien eerder al in opspraak voor belangenvermenging

De benoeming is namelijk een vorm van vriendjespolitiek, aldus MR. "Het is duidelijk dat de PS na het Samusocialschandaal nog steeds aan vriendjespolitiek doet. Schandaliger is dat de CDH de enige partij is die tegen de benoeming stemde," laat parlementslid Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) weten. 

Het kabinet van minister-president Vervoort bevestigde ondertussen dat CDH dwarsligt, maar dan niet over de benoeming van Goldstein. "Die lag niet formeel op tafel."

CDH zegt dat "het altijd voorstander is geweest van het Citroënmuseum, en van de aanstelling van Goldstein als drijvende kracht, een jaar geleden. De discussie nu gaat het over de Stichting en de samenstelling van de raad van bestuur", zegt CDH-woordvoerder Brouzakis aan BRUZZ

In de praktijk zou het echter wel degelijk om de benoeming van Goldstein draaien.

Een welingelichte bron zegt dat het dossier volgende week opnieuw op de regeringstafel komt. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?