N-VA en CD&V porren Vervoort over geweld in Marollen

© PhotoNews
Updated: 06-09-2020 - 16:32

Nadat de Brusselse brandweer afgelopen nacht in de Marollen bekogeld werd met molotovcocktails, pleit Brusselse parlementslid voor de N-VA, Mathias Vanden Borre, ervoor dat geweld tegen hulpdiensten een absolute prioriteit wordt in het nieuwe gewestelijk veiligheidsplan. Ook Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) uitte zich ontsteld: "Er moet dringend werk gemaakt worden van een gecoördineerd actieplan over de zes politiezones heen."

De Brusselse brandweer rukte zaterdagavond uit voor brandende vuilbakken in de Marollen. Bij hun aankomst werden de brandweerlui bekogeld met vier molotovcockails. De brandweer kondigde aan een klacht te zullen indienen. "Onze mannen en vrouwen op het terrein hopen dat er een sterk signaal wordt gegeven", stelde de woordvoerder.

Mathias Vanden Borre N-VA installatie Brussels Parlement

"De Brusselse brandweer trekt terecht opnieuw aan de noodrem na de zware feiten van gisterennacht in de Marollen", reageert Vanden Borre. "Ik roep Rudi Vervoort op om geweld tegen hulpdiensten als absolute prioriteit aan te duiden in het nieuwe gewestelijk veiligheidsplan en crisisoverleg op te starten met alle burgemeesters.

"De laatste weken is er meermaals brand gesticht om nadien onze hulpdiensten in de val te lokken met stenen of molotovcocktails (Anderlecht, Brussel, Molenbeek, ...) Ook justitie moet deze feiten bijzonder ernstig nemen en kwalificeren. Geweld tegen hulpverleners is geweld tegen het hart van onze samenleving."

Ook voor Brussels parlementslid Debaets is de maat meer dan vol: “Dit is het zoveelste incident op enkele maanden tijd, terwijl geweld tegen orde- en hulpdiensten absoluut niet door de beugel kan," klinkt het. “Ik roep dan ook op om de bevoegde commissie Binnenlandse Zaken vervroegd bij elkaar te laten komen om Minister-President Rudi Vervoort de nodige uitleg te laten geven en om werk te maken van een gecoördineerd actieplan over de zes politiezones heen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?