N-VA: ‘Te trage reacties Gewest spelen rol in verzadiging Brusselse ziekenhuizen’

© Belgaimage
| Het Covid-19 testcentrum aan Merode in Etterbeek.

Volgens N-VA reageert de Brusselse regering te traag op de stijgende coronacijfers in Brussel. De partij is ook kritisch voor het versnipperde coronabeleid in het Brussels Gewest. “De mensen volgen niet meer.”

De Brusselse regering heeft te lang gewacht met het verhogen van de testcapaciteit. Dat zegt de Brusselse N-VA, nadat de CEO van het UZ Brussel eerder vandaag aan de alarmbel had getrokken over de verzadiging van de covidafdelingen in de Brusselse ziekenhuizen. De nieuwe testcentra die de Brusselse regering heeft aangekondigd, komen er te laat, klinkt het bij N-VA.

“Hoe kan je verwachten van de bevolking dat ze de maatregelen als de quarantaine respecteert, als het soms dagen duurt om iets fundamenteels als een coronatest te krijgen, er bijna geen informatie is over waar je best naartoe gaat, en het daarna dagenlang kan duren voor je je resultaat krijgt”, stelt Brussels parlementslid Gilles Verstraeten.

'Chaos'

De basismaatregelen die sinds het begin van de coronacrisis gelden, worden onvoldoende gehandhaafd, klinkt het verder. Daarnaast is N-VA kritisch voor het versnipperde coronabeleid in Brussel. “Het is hallucinant dat Molenbeek zelf strengere maatregelen afkondigt. In de ene Brusselse gemeente terug een bubbel van vijf, in andere gemeenten dan weer niet.”

“Deze aanpak is absurd”, aldus Verstraeten. “We kunnen het ons niet veroorloven om 19 verschillende pakketten aan maatregelen te hebben. Zoiets is je reinste chaos. De mensen volgen niet meer.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?