Nationale betoging: ‘Laat auto thuis’

© Brussel Mobiliteit
| De politie raadt aan het centrum te vermijden met de wagen.

Dinsdag organiseren de drie grote vakbonden een betoging om te protesteren tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. Er is veel verkeershinder, vooral rond het centrum. Ook het openbaar vervoer is zwaar verstoord.

De politie van zone Brussel-Hoofdstad/Elsene laat weten dat de hinder waarschijnlijk vergelijkbaar zal zijn met die op vrijdag, toen de federale ambtenaren ook in het centrum betoogden.

"Maar, in tegenstelling tot vrijdag, blijven de tunnels van de kleine ring wellicht wel open voor het verkeer,” zegt politiewoordvoerder Olivier Sloose aan BRUZZ. “Toch raden we iedereen aan om het stadscentrum te mijden met de wagen,” voegt hij eraan toe.

Hinder op net MIVB en De Lijn

Ook op het openbaar vervoer is de actiedag voelbaar. Ook de betoging zelf zal voor problemen zorgen op de lijnen in het centrum.

Wie een gedetailleerd beeld wil van welke lijnen dinsdag al dan niet bediend worden, houdt best de websites en sociale media van de MIVB en De Lijn in het oog.

Bij de NMBS worden er geen problemen verwacht. Er worden ook geen extra treinen ingelast, laat de spoorwegmaatschappij weten.

De betoging zal rond 10:30u vertrekken aan de Kunstberg. Van daaruit lopen de betogers naar de Kruidtuinlaan, om dan via Madou terug te keren naar het vertrekpunt. Aan de Kunstberg en op een deel van de Congresstraat geldt er een parkeerverbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?