| Hulpdiensten aan metro Beekkant (archiefbeeld).

Negentienjarige jongen levensgevaarlijk gewond na aanval in Molenbeek

© Chris Verhaeghe
06/11/2023

In Molenbeek is een negentienjarige jongeman levensgevaarlijk gewond geraakt bij een incident aan het metrostation Beekkant. De jongen zou in elkaar zijn geslagen door verschillende daders, al kan het Brusselse parket dat laatste voorlopig niet bevestigen.

Op woensdagavond 1 november werd de lokale politie verwittigd toen de negentienjarige jongen werd aangetroffen langs de Edmond Machtenslaan in Molenbeek, ter hoogte van metrostation Beekkant. "Bij aankomst van de politie kreeg het slachtoffer al de eerste zorgen toegediend door de hulpdiensten," zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. "De jongeman had verschillende verwondingen aan zijn hoofd en had moeilijkheden met zijn ademhaling. Hij verkeerde in levensgevaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis."

Over de precieze omstandigheden waarin de negentienjarige jongeman gewond raakte, kan het parket voorlopig geen commentaar geven. "Het onderzoek is nog volop lopende en in het belang daarvan geven we geen verdere informatie," klinkt het.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek werd het slachtoffer achtervolgd door een tiental jongeren, die de jongen vervolgens bijzonder zwaar aanpakten. De precieze aanleiding van de feiten blijft voorlopig echter onduidelijk.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni