Net Brussel: ‘Zet blauwe en gele zakken niet buiten’

HD
© BRUZZ
29/03/2020
Updated: 30/03/2020 17.04u

Omwille van een “uitzonderlijk tekort aan personeel gelinkt aan de crisis van Covid-19” vraagt Net Brussel aan de Brusselaars om hun blauwe en gele zakken deze week binnen te houden.

“Het aantal geregistreerde ziektemeldingen is de laatste dagen verviervoudigd bij de operationele diensten van Net Brussel,” aldus de dienst. “Daarom zijn we niet in staat om op maandag 30 maart de ophaling van de blauwe zakken (PMD-verpakkingen) afzonderlijk van de ophaling van witte zakken te verzekeren”.

Intussen is duidelijk dat de ophaling van de blauwe zakken ook dinsdag 31 maart en woensdag 1 april niet zal doorgaan. De gele zakken, voor papier en karton, worden woensdag 1 april, donderdag 2 april en vrijdag 3 april ook niet opgehaald.

Niet buitenzetten

Daarom vraagt de vuilnisophaler om blauwe zakken, indien mogelijk, niet buiten te zetten tot de dienstverlening hersteld is.

“Voor een gemakkelijke opslag en minder hinderlijke opslag thuis, moeten de plastic flessen en drankkartons van hun kant worden platgedrukt en gesloten met hun dop.” Het karton kan worden dichtgevouwen en gestapeld, en het papier plat (niet verkreukeld) worden bewaard.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , vuilnisophaling , Net Brussel , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni