Net Brussel schrapt enkele ophaalrondes wegens ziekteverzuim

© FDR/BRUZZ

Als gevolg van een personeelstekort in de ophaal- en reinigingsdiensten is Net Brussel niet in staat om alle ophaalrondes te garanderen. Vooral ophaalrondes op donderdag 26, vrijdag 27 en maandag 30 maart worden getroffen.

Bij de diensten van Net Brussel is het aantal geregistreerde ziektemeldingen als gevolg van de coronacrisis de laatste dagen verviervoudigd. Daarom is de dienst niet meer in staat om alle ophaalrondes uit te voeren, klinkt het in een persbericht.

Vooral rondes op donderdag 26 maart, vrijdag 27 maart en maandag 30 maart worden door deze maatregel getroffen. Zo zullen op donderdag 26 en vrijdag 27 maart de gele zakken niet worden opgehaald. De witte zakken, en in sommige gemeenten de groene en ook oranje zakken, worden wel opgehaald.

Op maandag 30 maart zullen de blauwe zakken niet worden opgehaald bij inwoners bij wie de blauwe zakken op maandag worden opgehaald. Net Brussel vraagt dan ook aan de Brusselaars om hun afvalzakken niet op de stoep te plaatsen, en hun afval binnen te houden.

“Omwille van de volksgezondheid zullen we zakken die toch op de stoep belanden, laten meenemen door de andere ploegen die van dienst zijn,” vertelt woordvoerder van Net Brussel Etienne Cornesse. “De straten moeten immers proper blijven. Bovendien heeft niet iedereen de plaats om afval binnen te stockeren. Maar we vragen de bevolking wel om, wanneer het kan, hun zakken binnen te houden.”

Voorlopig is niet geweten wanneer de afgeschafte ophaalrondes opnieuw door zullen kunnen gaan. “Op maandag 30 maart zullen we de bevolking opnieuw informeren over de stand van zaken,” klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?