UZ Brussel waarschuwt: 'Niet-coronapatiënten stellen zorg te lang uit'

© PhotoNews

Het aantal coronapatiënten kende maandag voor het eerst een aanzienlijke toename in het Universitair Ziekenhuis in Jette, maar op de spoeddienst was het rustig. Mensen met ernstige, niet-coronagerelateerde klachten, stellen de noodzakelijke zorg te lang uit. Een gevaarlijke tendens, vindt het UZ Brussel.

Het lage aantal patiënten op de spoedgevallendienst heeft ook nefaste gevolgen, merkt het UZ Brussel op. De personen die zich aanmelden vertonen namelijk ernstige klachten, omdat noodzakelijke zorg werd uitgesteld. Het UZ Brussel roept iedereen op om toch contact op te nemen met de huisarts bij twijfel over klachten.

"Huisartsen kunnen via een speciaal telefoonnummer voor hun patiënten een dringende afspraak voor een consultatie in het UZ Brussel inplannen, zodat patiënten een bezoek aan de spoed kunnen vermijden", vertelt Gina Volckaert, woordvoerster van het UZ Brussel.

Maandag was er ook een waarneembare stijging in het aantal verdachte coronapatiënten die werden opgenomen. In de afgelopen week bleef dat cijfers stabiel rond de 50, maar maandag steeg het naar 76 verdachte gevallen op 158 patiënten die zich aanboden op spoed. Uiteindelijk werden 22 van hen opgenomen in de Covid-19-zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?