Audits over Net Brussel moeten in mei klaar zijn

De drie audits over de interne werking en het beheer van het agentschap Net Brussel moeten begin mei afgerond zijn. Dat verklaarde minister voor Openbare Netheid Alain Maron (Ecolo) vrijdag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement.

De twee oppositieleden Cieltje Van Achter (N-VA) en Bianca Debaets (CD&V) wilden meer weten van de minister nadat het personeel na de stakingen van begin december opnieuw het werk gedeeltelijk neergelegd hadden. Schaarbeek besliste zelfs het huisvuil zelf op te halen en de kosten te verhalen op Net Brussel.

Maron herhaalde dat hij "structurele oplossingen wilde vinden met de directie, de werknemers en de vakbonden om uit de netatieve spiraal te geraken". Daarnaast wil hij een constructieve dialoog opzetten over de manier waarop het Gewest en de gemeenten gezamenlijk kunnen optreden tijdens stakingen. De groene minister is met dat doel alvast een ronde langs de gemeenten gestart om de openbare netheid in heel het gewest te verbeteren.

Drie audits

Wat de drie audits betreft, heeft hij in de audit over de analytische boekhouding gevraagd nog enkele punten verder te onderzoeken. Dat moet tegen midden maart gebeurd zijn. Eind februari moet de audit over de structuur van het agentschap afgerond zijn. Daarna dienen aanbevelingen te worden gemaakt, wat nog eens twee maanden zal duren.

In het kader van de audit over het personeel vertrekken de komende dagen de brieven naar de organisaties om deze uit te voeren. Die klus moet begin mei geklaard zijn, waarna zijn diensten aan de slag kunnen met het uitvoeren van de aanbevelingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?