Ngo's dringen aan op betere bescherming voor daklozen

© KVDP/BRUZZ
| Het opvangcentrum voor dakloze personen van Artsen Zonder Grenzen aan Thurn & Taxis tijdens de coronacrisis

Verschillende Belgische en buitenlandse organisaties die op het terrein meehelpen in de strijd tegen COVID-19, zoals Dokters van de Wereld, Artsen zonder Grenzen, Samusocial en Straatverplegers, lanceren donderdag een wereldwijde oproep tot solidariteit en actie om mensen zonder huisvesting te beschermen tegen de coronapandemie. Het gaat dan om dakloze mensen, maar ook al dan niet gehuisveste migranten.

Beschermen, opsporen en huisvesten zijn de sleutelwoorden van deze oproep. Deze mensen moeten, vanwege hun grote kwetsbaarheid, prioriteit krijgen voor een screening op COVID-19, zeggen de initiatiefnemers.

Meer nog dan anderen lopen ze een reëel risico besmet te geraken. De risicofactoren worden nog erger gemaakt door hun precaire leefomgeving en hun vaak al zeer fragiele fysieke conditie.

Bovendien is het voor deze mensen ook moeilijk om regelmatig de handen te wassen, fysieke afstand te bewaren en zich te isoleren als ze ziek zijn. Er werd een brief naar de Verenigde Naties gestuurd om in deze kwestie actie te ondernemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?