Nieuw centraal meldpunt voor crisisjeugdhulp

© Crisis-BXL
| Crisis-BXL brengt de vroegere meldpunten van CAW Brussel en BRU- STARS samen.

Brussel kent voortaan één centraal meldnummer voor crisisjeugdhulp onder de naam van Crisis-BXL. Op 02 209 16 36 kan elke hulp- of dienstverlener die in contact komt met een kind of jongere in een crisissituatie terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Crisis-BXL brengt de vroegere meldpunten van CAW Brussel en BRU-STARS samen.

Het nieuwe meldpunt komt er na een samenwerking tussen federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V), GGC-Collegeleden Didier Gosuin (Défi) en Guy Vanhengel (Open VLD) en Brussels VGC-Collegelid Bianca Debaets (CD&V).

Crisis-BXL is in beide landstalen zeven dagen op zeven en 24 op 24 bereikbaar. De centralisering van het oproepnummer moet bovenal voor een vlottere dienstverlening zorgen. Elke huisarts, politieagent, leerkracht, jeugdwerker of straathoekwerker wordt zo meteen naar de passende organisatie doorverwezen.

"Jongeren in een crisissituatie en mensen in hun omgeving hebben geen boodschap aan de complexiteit van Brussel. Ze moeten snel en doeltreffend geholpen worden wanneer dat nodig is," stelt staatssecretaris Debaets (CD&V).

"Crisis-BXL is een grote stap vooruit in de uitbouw van steeds performantere crisisnetwerken die alle levensdomeinen omvatten. Ik ben verheugd dat dit samenwerkingsmodel op korte tijd kon worden ontwikkeld," aldus minister Vandeurzen (CD&V).

Voor meer info over het nieuwe meldpunt, kan je terecht op de website van Crisis-BXL

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?