20181031 Rosse Buurt BRUZZ ACTUA 1636
© Photonews | 20181031 Rosse Buurt BRUZZ ACTUA 1636

Nieuw geval van agressie tegenover prostituee in Schaarbeek

Bavo Boutsen
© BRUZZ
07/11/2019

Donderdagochtend is er voor de tweede keer in een week tijd een prostituee aangevallen in de Schaarbeekse Linnéstraat, in de rosse buurt. Een nog onbekende man is rond 6 uur 's ochtends ingebroken bij de vrouw. Hij diende klappen uit toen de prostituee haar inkomsten wou beschermen.

De dader zou de prostituee bedreigd hebben met een mes en haar tot bloedens toe geslagen, melden verschillende media. Hij slaagde er uiteindelijk in aan de haal te gaan met het geld van de vrouw en vluchtte daarop weg met de auto.

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar. Ze verklaarde achteraf dat het ging om een man met Noord-Afrikaans uiterlijk.

De politie stelt nu alles in het werk om de dader op te sporen. Vorige week viel er een gelijkaardig geval te noteren in dezelfde straat. Toch gaat de politie er niet vanuit dat het om dezelfde dader gaat.

“Er is geen link tussen beide gevallen. De modus operandi zijn totaal verschillend. Beide onderzoeken verlopen dus afzonderlijk”, verklaart Audrey Dereymaeker, de woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, prostituee, rosse buurt, geweld, geweld tegen vrouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie