Verkiezingen 2012 Brussel Stad centrale lanen

Nieuw platform tegen mobiliteitsplan Stad Brussel

© brusselnieuws.be
17/11/2014

Een aantal stads- en bewonersverenigingen uit de Stad Brussel bundelen de krachten in het nieuwe ‘Platform Pentagone’. Dat verzet zich tegen de plannen van de Stad Brussel voor nieuwe ondergrondse parkings en een circulatielus in het centrum.

Het Platform wil naar eigen zeggen “constructieve kritische stemmen” samenbrengen als het gaat om de plannen van de Stad Brussel voor de toekomst van de Vijfhoek. Bij het Platform zijn de verenigingen ARAU, de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral) en Inter-Environnement Bruxelles (IEB) betrokken. Ook het Wijkcomité Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Sneeuw, het Comité Sint-Goriks en het Comité ter verdediging van de bewoners van Brussel-Centrum zijn vertegenwoordigd.

Voornaamste strijdpunt zijn de plannen van de Stad Brussel voor de centrale lanen en de omgeving. De geplande bestemmingslus, of mini-Ring volgens de tegenstanders, houdt volgens de actiegroep het risico in dat de Vijfhoek tussen die lus en de Kleine Ring onleefbaar zou worden.

Daarnaast kunnen ook de plannen voor vier nieuwe ondergrondse parkings in de Vijfhoek niet door de beugel. Het Platform verzet zich ook tegen “een publieke ruimte die wordt voorbehouden voor evenementen, de horeca en toeristen, die veel overlast veroorzaken voor bewoners”.

Het Platform pleit ervoor dat de Stad zo snel mogelijk open kaart speelt over haar Mobiliteitsplan en dat de beslissingen daarover transparant genomen worden. De verenigingen vragen ook inspraak in het beslissingsproces, want “ nu organiseert de stad een schijnparticipatie”, aldus het Platform.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni