Nieuw pop-upcafé in Molenbeek schenkt muntthee én alcohol

Binnenkort opent Brussels acteur en regisseur Mohamed Ouachen een pop-upcafé op het gemeenteplein van Molenbeek. Dit in afwachting van het geplande cultuurcafé van de gemeente. Bedoeling is hoe dan ook een gemengd publiek: het café zal muntthee én alcohol serveren.

Na de gemeenteraad van volgende week overhandigt Molenbeek de sleutels van nummers 28, 29 en 30 van het gemeenteplein aan Brussels acteur en regisseur Mohamed Ouachen. In afwachting van het cultuurcafé dat de gemeente plant voor 2018 op die locatie mag Ouachen er een pop-upcafé uitbaten, tijdens een soort testfase. Het café, gedoopt Brass’art, moet openen in het voorjaar.

“Bedoeling is dat het pop-upcafé een echte mix van bezoekers aantrekt: locals van alle culturen en achtergronden, mensen die in Molenbeek werken maar niet wonen, Brusselaars en zelfs toeristen”, zegt schepen voor gemeentelijke eigendommen Karim Majoros (Ecolo).

"Ook het culturele aanbod van het pop-upcafé gaat heel breed", vervolgt Majoros. “Gesprekavonden, poëzielezingen, brainstorms over de toekomst van Molenbeek en Brussel, debatten, muziek, ga zo maar door. Een bruisende plek voor iedereen.”

Molenbeeks oppositielid Jef Van Damme (SP.A) zei recent dat er pas écht een culturele mix kan ontstaan als het nieuwe café ook alcohol serveert. “En dat gaat ook gebeuren”, verzekert schepen Karim Majoros. “Het café van Ouachen zal zowel muntthee als wijn en bier serveren. Het lijkt me echter interessanter om de nadruk te leggen op wat er allemaal getoond zal worden en wie er over de vloer komt, dan wat er geschonken wordt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?