Nieuwe acties bij Agentschap Integratie en Inburgering

© AM / BRUZZ
| Het personeel voerde eerder al actie bij het nieuwe Vlaamse administratief centrum op de site van Thurn & Taxis.
Updated: 12-01-2018 - 12:24

Maandag gaan de werknemers van het Vlaamse Agentschap Inburgering en Integratie opnieuw staken. Op 23 januari trekken ze naar het kabinet van minister Homans. Dat is vrijdag beslist op een personeelsvergadering.

Maandag zullen de werknemers actie voeren voor het Herman Teirlinckgebouw op de site van Thurn & Taxis. Goed een week later trekken ze dan naar het kabinet van bevoegd Vlaams minister Liebeth Homans (N-VA) in de Arenbergstraat.

In december werd al eens actie gevoerd tegen de beslissing om het met een kwart minder personeel te doen. “Men wil 170 mensen ontslaan, maar er is niet minder werk”, zegt Sofie Ostyn van de christelijke vakbond. “Hetzelfde werk zal gedaan moeten worden door veel minder mensen.”

De ontslagen zijn een gevolg van een beslissing om te besparen door de Vlaamse regering. Volgens Homans kan dat omdat de vluchtelingenstroom is afgenomen, maar de bonden betwisten dat.

"Homans blijft blind en doof voor de uitdagingen van de toekomst", klinkt het in een communiqué. "Ze zegt dat ze integratie belangrijk vindt, maar handelt er niet naar. Ze laat Brussel links liggen en laat de integratiesector leegbloeden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?