Nieuwe Dansaertstraat: Blindentegels leiden naar paaltjes

© tvb
De heraangelegde Dansaertstraat is voor blinden en slechtzienden niet zonder gevaar, ondanks de blindentegels in het nieuwe voetpad. Want blinden en slechtzienden die de tegels volgen, komen er onzacht in aanraking met de paaltjes tegen de foutparkeerders.

De nieuwe voetpaden in de Antoine Dansaertstraat en omgeving hebben allemaal zogenaamde doptegels, die blinden en slechtzienden moeten helpen bij het oversteken. Maar wie ze volgt komt lang niet altijd veilig aan de overkant.

"Er staan heel wat paaltjes gewoon tussen de doptegels en op een plaats staat zelfs een vuilbak helemaal in de weg", zegt Emile Ponnet. "Het lijkt wel met opzet gedaan opdat we er zouden tegenlopen."

De straat is nog maar net klaar en toch zit het dus flink scheef. De paaltjes en de vuilbak zijn geplaatst na de tegels, door een ander bedrijf en zonder overleg tussen de twee.

"Ik ga niet zeggen levensgevaarlijk maar het maakt het heel moeilijk omdat je ergens je orientatie verliest daardoor waardoor je schuin overstraat in plaats van mooi rechtdoor."

Er is ook goed nieuws want de Stad erkent het probleem: beide aannemers hebben onafhankelijk van elkaar gewerkt. De fout wordt zo snel mogelijk hersteld. Binnen de week zou alles in orde moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?