| De Brusselse regering heeft donderdag Frédéric Fontaine (rechts, naast minister-president Vervoort) aangesteld als directeur-generaal van Net Brussel.

Nieuwe directeur-generaal moet Net Brussel hervormen

© Belga
13/01/2022

De Brusselse regering heeft donderdag Frédéric Fontaine aangesteld als directeur-generaal van Net Brussel. Hij moet het herontwikkelingsplan voor die geplaagde organisatie uitvoeren. Fontaine oefent dezelfde functie al acht jaar uit bij Leefmilieu Brussel.

Frédéric Fontaine is aangesteld voor een mandaat van vijf jaar op basis van de door de regering vastgelegde doelstellingen. Hij moet vanaf februari de uitvoering van Up!, het herontwikkelingsplan van Net Brussel, aansturen. Zijn aanstelling gebeurde op voorstel van de externe selectiecommissie en minister van Openbaar Ambt Sven Gatz (Open VLD).

Net Brussel zorgt voor de ophaling en verwerking van huishoudelijk afval van Brusselaars en reinigt de gewestwegen. In januari 2021 keurde de regering de hervorming goed waarbij er een regeling werd ingevoerd met mandaten van vijf jaar die één keer vernieuwd kunnen worden voor de functies van directeur-generaal, adjunct-directeur-generaal en inspecteur-generaal binnen Net Brussel.

Die mandaten gaan gepaard met een evaluatiesysteem voor het behalen van de doelstellingen. Dat is een van de acties van het herontwikkelingsplan Up! Dat is het gevolg van audits van Net Brussel en moet bijdragen tot de modernisatie van de organisatie en het bestuur ervan.

Directie aan de kant

In juni 2021 zette de regering de directie van Net Brussel aan de kant. Bij de aanwervingsprocedure voor de adjunct-directeur-generaal kon geen geschikte kandidaat worden aangesteld (verplicht van de andere taalrol) en ze zal snel worden heropgestart, meldt minister Gatz donderdag.

Ook zal er binnenkort een aanwervingsprocedure worden opgestart voor de vervanging van Frédéric Fontaine als hoofd van Leefmilieu Brussel. Zijn nieuwe mandaat duurt vijf jaar. Hij kwam er terecht nadat hij eerder kabinetschef van minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) was.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni