Ongebruikte veloboxx c Saskia Vanderstichele

Nieuwe fietsboxen ongebruikt wegens geen beheerder

© FM Brussel
17/09/2014

De vier nieuwe fietsboxen die afgelopen zomer in de stad Brussel geplaatst zijn kunnen niet gebruikt worden, omdat de stad Brussel haar contract met de beheerder, de vzw Cyclo, niet heeft verlengd. Ecolo-Groen vindt dat een schande.

Het contract met Cyclo is in juni ten einde gelopen. De fietsboxen die er daarvoor al stonden zijn wel nog te gebruiken, maar alleen omdat Cyclo ze uit goodwill nog onderhoudt. Dat de nieuwe fietsboxen gewoon leegstaan, is een schande, zegt gemeenteraadslid voor Ecolo-Groen Bart Dhondt.

“Er zijn afgelopen zomer een aantal fietsboxen bijgekomen, maar zonder beheerder kunnen ze niet werken. Het is onbegrijpelijk voor fietsers dat de boxen door nalatigheid niet gebruikt kunnen worden, terwijl er vorig jaar 2.500 fietsen gestolen zijn.”

Schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) zegt dat de stad een nieuwe beheerder zoekt voor de fietsboxen uit economische overwegingen. “Onze schepen van Financiën wil de financiën van de stad op orde houden, en heeft opdracht gegeven een aantal contracten te herbekijken en naar financieel interessantere overeenkomsten te zoeken. Er wordt een nieuwe opdracht uitgeschreven en Cyclo is een van de mogelijkheden.”

Fietsboxen zijn afgesloten parkeerplaatsen voor fietsen. Mensen die zelf niet voldoende bergplaats hebben, kunnen zo'n box huren. 65 fietsers in Brussel kunnen met hun fiets terecht in een fietsbox. 250 mensen staan nog op de wachtlijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni