Nieuwe manifestatie tegen coronamaatregelen en het CST op 30 januari

© ADD/BRUZZ
| Een protest tegen de coronamaatregelen in december.

Op 30 januari wil Belgium United for Freedom, medeorganisator van de manifestatie deze zondag, opnieuw een protest organiseren in Brussel. Dat heeft organisator Sarkis Simonjan van Belgium United for Freedom vrijdag op een persconferentie meegedeeld.

De manifestatie staat gepland op 30 januari om 13 uur aan het Noordstation. Van daaruit wil de organisatie naar het Atomium in Laken trekken. De organisatie zegt toestemming te hebben van de gemeente en de politie, maar dat kon de politie nog niet bevestigen aan onze redactie. Wel is er al contact geweest met de organisatoren, zegt Ilse Van de Keere, woordvoerster van politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

Belgium United for Freedom is medeorganisator van het protest dat deze zondag 23 januari plaatsvindt. “We rekenen erop dat mensen in grote aantallen aanwezig zullen zijn,” zei Simonjan over die nakende betoging. Toch wil de organisatie specifiek op 30 januari nog een mars organiseren om de aandacht te vestigen op een petitie. Met de petitie - die nog niet online staat - willen ze een motie van wantrouwen tegen de regering eisen in het parlement. Concreet hekelt de organisatie dat “de regering volhardt met de gedwongen vaccinatie” en het gebruik van het Covid Safe Ticket.

Simonjan hoopt dat België alle coronamaatregelen opheft en wijst daarvoor naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Tsjechië. In Spanje gelden nog steeds strenge maatregelen, maar heeft premier Pedro Sánchez aangegeven te willen omgaan met het virus zoals met de gewone griep. Ook in Tsjechië gelden nog coronamaatregelen maar werd wel de verplichte vaccinatie, die op de politieke agenda stond, geschrapt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?