Nieuwe picknick eist park op koninklijk domein

Een picknick op het koninklijk domein in Laken. Daarmee willen actievoerders op 15 januari de opening van het terrein voor het publiek in een stroomversnelling brengen. “Na de zoveelste oproep van een politicus, is het is tijd om een tandje bij te steken”, zegt Gerben Van den Abbeele, woordvoerder van het collectief dat achter 'Picnic The (Royal) Weeds' zit.

Vorige week ijverde Hannelore Goeman (SP.A) ervoor om een deel van het park voor het publiek open te stellen. Ze was hiermee de eerste noch de enige politicus die zo’n voorstel deed. Ook de Open VLD, de N-VA en de PS kwamen eerder met een gelijkaardig voorstel op de proppen.

“Het gaat om de zoveelste oproep”, zegt Gerben Van den Abbeele, “maar als het puntje bij paaltje komt, is er niemand die écht tegen het private park is, of toch niet genoeg om in actie te komen. Het is tijd om een tandje bij te steken.”

Daarom heeft het collectief de activiteit “Picnic The (Royal) Weeds" georganiseerd, naar analogie met  Picnic The Streets, dat (met succes) voor een autovrij Beursplein ijverde.

“Het is zeker de bedoeling om het domein te betreden”, zegt Van den Abbeele, maar het is streng beveiligd, en we zijn nog niet zeker of het zal lukken.”

De activiteit gaat door op zondag 15 januari. Waar en wanneer precies is nog niet duidelijk. ‘Rond de middag’ staat te lezen op het facebook-event, dat nu 121 deelnemers telt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook