Nieuwe protestpicknick aan Beurs op 7 juni

Picnic The Streets roept op tot een nieuwe grote protestpicknick op het Beursplein op 7 juni. “De Vijfhoekplannen zijn een vergiftigd geschenk.”

De beweging is niet tevreden met de manier waarop het stadsbestuur de Vijfhoek wil aanpakken. Die krijgt vanaf 29 juni niet alleen een dubbel zo grote autovrije zone, maar ook een nieuw circulatieplan. De Stad wil ook vier nieuwe ondergrondse parkings toevoegen aan het bestaande aanbod binnen de Vijfhoek.

De autovrije zone beschouwen de actievoerders als een goede beslissing, die er onder meer kwam door de druk van de picknickbeweging. “In het voorjaar van 2012 en 2013 was de schreeuw voor autovrije lanen dermate luid dat het stadsbestuur niet doof kon blijven”, luidt het op de Facebookpagina voor de nieuwe actie.

Het globale plan noemen de actievoerders echter een vergiftigd geschenk. “Er komen vier extra centrumparkings die voor nog meer auto’s gaan zorgen. Het verkeer, inclusief de bussen, zal terecht komen in een miniring langs reeds overvolle woonwijken. Daarom zeggen bewoners en picknickers ja, maar nee tegen dit project.”

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • A dip into Bluai's dreamy indie rock world
  • Géraldine Tobe: portrait d'une jeune femme en feu
  • 'De acht bergen' van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement