Nieuwe stripmuur in school Neder-Over-Heembeek: 'De plaatselijke vossenfamilie moest erin'

MVDH
02/09/2023

Afgelopen woensdag werd stripmuur nummer 71 in Brussel officieel ingehuldigd in de Driegatenstraat in Neder-Over-Heembeek. Het is een afbeelding van de stripreeks “Het Dagboek van Cerise”, waar verschillende elementen uit de buurt aan werden toegevoegd.

De leerlingen van de Franstalige basisschool van Heembeek kregen bij hun terugkeer naar school een leuke verrassing. De tekenares Aurélie Neyret maakte er namelijk een prachtige muurschildering getiteld "Het Dagboek van Cerise" naar de gelijknamige stripreeks van 5 delen. Die gaat over een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om ooit schrijfster te worden en is daarom begonnen met een dagboek.

De muurschildering toont Cerise die hoog in een boom zit terwijl ze door haar dagboek bladert. Onderaan staat een vos en dat is niet toevallig. “Ik wilde er Cerise weergeven, maar ook de buurt en de omgeving van de school”, aldus Neyret. “De schoolkinderen vertelden me dat er sinds de lockdown een vossenfamilie haar intrek had genomen in de tuin van de school. Een buitenkansje voor mij, want ik ben dol op het tekenen van dieren!”

Neyret maakte daarop twee schetsen. “De leerlingen kozen tot mijn grote vreugde de schets die ik zelf ook het mooist vond. Ik hoefde de tekening alleen nog maar op papier af te maken en ze daarna op de computer in te kleuren. Het was moeilijk voor te stellen dat ze dan zo mooi op de muur zou worden weergegeven door een team van gespecialiseerde schilders.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni