Nieuwe stripmuur voor ‘Goudblommeke in Papier’

Brussel-Stad heeft er een nieuwe stripmuur bij. In het achterterras van het bekende café Het Goudblommeke in Papier prijkt een fresco van de Brusselse striptekenaars De Marck en De Wulf. Ze vonden daarvoor inspiratie bij de volkspersonnages die het Brusselse dialect spreken.

Het fresco van ongeveer 3 meter bij 7 meter toont een interieurtafereel met een meisje op een ladder dat boekenrekken aan het afstoffen is, een oudere man die haar gadeslaat en een spelende jongen. De striptekenaars De Marck en De Wulf zijn onder meer bekend van hun stripserie Stam en Pilou.

Vrijdagavond konden de klanten van het café de strip voor het eerst bewonderen tijdens een concert in het raam van de Jazzmarathon. Momenteel hangt er weer een doek over, want de officiële opening is pas woensdag 1 juni om 20 uur. Zaterdagavond 28 mei komen de auteurs hun boeken signeren in het café.

De stripmuur is enkel toegankelijk voor de klanten van het Goudblommeke, want je moet het hele café door om het fresco te bekijken. Het Goudblommeke was in het verleden de ontmoetingsplaats van surrealistische kunstenaars als René Magritte, Louis Scutenaire en Marcel Mariën.

Het Goudblommeke in Papier, Cellebroersstraat 13, 1000 Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Belarus tripping: cinema vrom the edges of Europe
  • Gabriel Rios & The Colorist Orchestra
  • Histoire de la violence: Édouard Louis vire au théâtre
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement