Aan dit gebouw komt de camping

Nieuwe traagreizen-camping vlakbij Atomium

SD
© BRUZZ
23/05/2022

Binnenkort kan je je tent opslaan onder het Atomium. De nieuwe Camping 58 wil zich profileren als een ecologische camping voor 'slow travel' en opent deze zomer de deuren. Het tijdelijk project omvat eveneens een (binnen)strand, een moestuin, een drinkgelegenheid en in de winter een rolschaatsbaan.

Op de Dikkelindelaan in Laken zal Camping 58 een terrein met bijhorend gebouw betrekken, dat al twee jaar leegstaat.

Naast een kampeerterrein zou er ook sportinfrastructuur komen. De binnenruimte zal worden omgetoverd tot een strand, aldus de Stad Brussel, die vandaag over het project stemde op de gemeenteraad.

Buiten komt er ook een moestuin voor buurtbewoners. In de winter, wanneer de camping gesloten is, zou het gebouw gebruikt worden als rolschaatsbaan. De camping wil daarnaast inzetten op ‘slow travel’, met bijzondere aandacht voor fietsers en wandelaars. Buurtbewoners zullen bovendien ook worden uitgenodigd om het project van Camping 58 mee vorm te geven.

Camping 58 omschrijft zichzelf als “een plek waar je kan overnachten in je tent maar waar je ook aan sport kan doen, iets komen drinken of kan deelnemen aan één van de activiteiten of evenementen.”

De camping wil dit alles budgetvriendelijk houden. Aan Brusselse jongeren zal overigens een sociaal tarief worden aangeboden.

Petanqueclub

Het gebouw aan de Dikkelindelaan werd in 1963 gebouwd in de stijl van de Wereldtentoonstelling van 1958, en het werd gebruikt door de Léo Pétanque Club.

De club verliet het terrein twee jaar geleden, waarop de Stad Brussel een projectoproep lanceerde om het leegstaande gebouw tijdelijk te bezetten.

Camping 58 kwam als winnaar uit de bus met een milieuvriendelijke camping, die ook voor de buurt interessant moet worden. "De Stad Brussel is erg trots dat dit leegstaande gebouw wordt getransformeerd in een sportief en ecologisch project. Het project speelt in op het gebrek aan kampeerplaatsen in het Brussels Gewest, maar ook op de vraag naar kwalitatieve sportterreinen," zegt schepen van Sport en Klimaat Benoit Hellings (Ecolo) in een persbericht.

Naast Camping 58 zijn er nog twee kampeerplekken in Brussel. Zo is er een kampeerterrein voor caravans en motorhomes in Anderlecht, en Camping Bruxelles à ciel ouvert, waar je ook een tent kan opslaan, vlakbij het Europees Parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni