| Het parkeerterrein is sinds 3 januari geopend.

Nieuw kampeerterrein geopend in Anderlecht

SD
© BRUZZ
19/01/2022

Op maandag 3 januari is een kampeerterrein voor caravans en motorhomes geopend in de Félicien Ropsstraat in Anderlecht. Dat meldt de BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association). Het is een van de enige beveiligde sta-plaatsen voor caravans en motorhomes dicht bij het stadscentrum.

Het terrein heeft de naam ‘Camp in Brussels’ gekregen en werd aangelegd op een oude regionale parking in de gemeente Anderlecht. De parking ligt op 1,5 kilometer van de Ring rond Brussel en op 250 meter van metrostations Bizet en Veeweide, waardoor reizigers snel naar het stadscentrum kunnen, legt initiatiefnemer Sébastien Tran uit.

“Er bestaat een terrein niet ver van het jeugdhuis in Molenbeek, maar met slechts vijf parkeerplaatsen en moeilijke toegang. De beschikbare terreinen in de Vlaamse Rand bevinden zich met het openbaar vervoer dan weer op een uur van het stadscentrum,” zegt Tran. Een voldoende grote parkeerplaats dicht bij het stadscentrum was er dus nog niet.

Testfase

Het gaat om een terrein met 24 parkeerplaatsen beveiligd door een toegangshek met code. Voor elk geparkeerd voertuig moet er 10 euro per 24 uur betaald worden. Reserveren is verplicht om te voorkomen dat gebruikers bij aankomst voor een volle parkeerplaats komen te staan.

Momenteel gaat het om een tijdelijke parking waardoor er naast afvalsortering geen bijkomende diensten worden aangeboden, aldus de BCCMA. De gebruikers zijn dus zelfvoorzienend in water, elektriciteit en afvalverwerking tijdens hun verblijf van één of twee nachten.

De organisatie wil dat het project na de proefperiode wordt goedgekeurd zodat er een parkeerterrein met permanente dienstverlening in de plaats komt. Tijdens de testfase zal er ook gepolst worden naar de mening van de reizigers over het project.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni