Nieuwe verdachte opgepakt voor verkrachting aan Brusselse discotheek

© BRUZZ/Kevin Van den Panhuyzen
| In Elsene liepen honderden mensen mee met de betoging tegen seksueel geweld.
Updated: 15-11-2021 - 17:08

Vanmorgen heeft de politie een nieuwe verdachte opgepakt voor de mogelijke verkrachting van een jonge vrouw afgelopen weekend aan een nachtclub in de Duquesnoystraat, dat meldt het Brusselse parket. Eerder werd op aangeven van getuigen al een verdachte opgepakt, maar die bleek niets met de feiten te maken hebben.

Op enkele sociale media doken vanmorgen beelden op van een arrestatie zondagochtend in een ondergrondse parkeergarage in Brussel. Omstanders herkenden er toen een man die in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw zou hebben aangerand in de buurt van een nachtclub in de Duquesnoystraat. "Tijdens de nacht van zaterdag 13 november op zondag 14 november zijn de politiediensten van de politie zone Brussel Hoofdstad/Elsene tussengekomen in de Duquesnoystraat aan de uitgang van een nachtclub, voor een verdachte voor feiten van verkrachting op een meerderjarig meisje,” zegt Martin François van het Brusselse parket.

"Er werd een verdachte van zijn vrijheid beroofd en dan vrijgelaten zonder verhoord te worden, aangezien het slachtoffer hem niet identificeerde als zijnde de dader. Het onderzoek heeft daarna naar de identificatie geleid van de veronderstelde dader, die deze ochtend van zijn vrijheid werd beroofd. De man werd door de politiediensten verhoord. Het parket zal beslissen over de richting van het dossier binnen het termijn van 48 uur. In het belang van het onderzoek zal het parket geen verdere commentaar geven."

De informatie werd eerder verspreid door de zus van de jonge vrouw die het slachtoffer zou zijn geweest van de verkrachting. Op sociale media vertelt ze hoe haar zus in benevelde toestand samen met een onbekende man naar buiten was gegaan toen ze aan het feesten was in de nachtclub. De man zou haar vervolgens hebben verkracht, waarna het slachtoffer werd opgevangen in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in het Sint-Pietersziekenhuis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?