Nieuwe voorzitter Europees Parlement betoont eer aan terreurslachtoffers in Maalbeek

© Twitter EuroParlement

De nieuwe voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het metrostation van Maalbeek voor een eerbetoon aan de slachtoffers van het terrorisme in Europa. Op zijn eerste werkdag in Brussel wou de Italiaanse sociaaldemocraat "een symbolisch gebaar" stellen, zo legde hij uit aan de media. Bij de terreuraanslag in het metrostation vielen op 22 maart 2016 zestien dodelijke slachtoffers.

De 63-jarige Sassoli werd woensdag verkozen tot voorzitter tijdens de openingszitting van het nieuwe Europees Parlement in Straatsburg.

In de hoofdstad van de Elzas vinden maandelijks de plenaire zittingen van het halfrond plaats, maar de overige weken vertoeven de Europarlementsleden in Brussel voor zittingen van commissies en fractievergaderingen.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?